Karin Kylinger fotografi familjefotograf

Familjefotografering

Utomhusfotografering
i Linköping & Nyköping

Bilder stärker dina barns självkänsla! Visste du det?

En familjefotografering – handlar det egentligen bara om bilderna?
Nej, det gör ju inte det. Visst är bilderna viktiga och ett av resultaten, men en fotografering är så mycket mer. Jag ska berätta en sak för dig. Det handlar om kärlek, gemenskap, familjetid, samhörighet, trygghet, glädje.

Det är vetenskapligt bevisat att barn som varje dag ser bilder på sig själva och sin familj i hemmet blir tryggare, får starkare självkänsla och känner större samhörighet. Hur häftigt är inte det? Och så självklart egentligen.

Det här är en väldigt stor del i vad jag ger till dig och din familj, varför jag gör det jag gör - fotograferar världens bästa familjer. Att få vara med att stärka dina barn också, att få leverera trygghet och glädje till dig och din familj.

Tänk dig att ha minnen att kunna plocka fram och samlas framför. Du tar en paus mitt i vardagskaoset, samlar familjen, kryper ihop under en filt i soffan och tittar på era minnen – tillsammans, om och om igen. Den möjligheten vill du ha och det ger jag dig!

Din upplevelse hos mig är väl planerad, livfull och avslappnad. Jag fokuserar på ditt barn och det som händer just nu och formar fotograferingen efter era förutsättningar.

Den bästa fotograferingen är den som blir av!

"Du är så duktig på att få alla att känna sig bekväma och se naturliga ut!"

"Karin komponerade fina naturliga bilder med mycket liv. Bilderna känns liksom som de är på riktigt, inte uppstyltade. Roliga små lekar som gav variation."

– Lina & Anders Hallberg

Så här går det till

Skicka ett brev till fotografen, vettja!

Första steget mot dina nya favoritbilder och minnen. Fyll i formuläret längre ner på sidan och vips så har du skickat en förfrågan. Busenkelt! Jag hör av mig till dig så snart jag kan, oftast inom 24 timmar, så bokar vi en tid.

Och du, gör det inte sen, tänk nu i stället.

Mina tider bokas upp snabbt!
Tider som finns kvar att boka:
Augusti - 1 st
September - 3 st
Oktober - 3 st

Frågor? Lugn, det kommer du inte ha länge. Du får veta allt om hur det går till innan du ens hinner blinka.

Du betalar en serviceavgift som dras av på slutfakturan.

Nyfikenhet!

Japp, jag är nyfiken av mig, jag erkänner. Nyfiken på dig och din familj. Vilka är det egentligen som ska vara där framför kameran? För att vår fotodate ska bli så bra och rolig som möjligt, så vill jag lära känna bästa familjen lite grann innan.

Så kom igen, berätta för mig vilka ni är, vad ni tycker om att göra och vad som får er att skratta med magen. 

Hej bus och kramkalas!

Under ca en timme så leker och busar vi, kanske går vi på upptäcktsfärd. Det blir tid tillsammans och kramkalas för familjen! Jag fångar det livfulla hos er men också de lite mer känslofyllda stunderna av lugn och kärlek. 

Det blir ingen uppställd fotografering, utan det är det naturliga och äkta jag fångar - alltså dig och din familj. Jag möter alltid barnen på deras nivå och ser till att fotoupplevelsen blir en avslappnad och rolig stund för alla.

"Karin är engagerad, härlig , trevlig och utstrålar bra energi." - Erika

Yes äntligen...

...får du se dina efterlängtade favoritbilder. Inom ca två veckor efter fotograferingen är det dags för bildvisning. Jag kommer gärna hem till dig och din fina familj så tittar vi på bilderna tillsammans.  

Nu får du också se och känna på prover på olika produkter till dina efterlängtade favoritbilder. Dina bilder och produkter levererar jag sedan personligen hem till dig.


(Alternativ till personligt webbgalleri online finns såklart också.)

Snart har du inga frågor längre....

Var ska vi vara?

Utomhus. Jag har massor av platser som bjuder in till spring, bus och gräsfläckar. Där vi kan gå på upptäcksfärd och klättra.  Och ett plus är att jag vet var vi får det finaste ljuset också. Eller så har du ett alldeles eget smultronställe som du vill kapsla in och minnas för alltid. 

Vad ska vi ha på oss?

Måste vi klä upp oss? Nä absolut inte. Eller brukar ni göra det på fritiden, så ja varför inte. Ni ska ha på er det som ni känner er bekväma i. Tänk lite så här; Vad vill ni se på väggarna hemma under flera år framöver? Era klädval ska vara NI, men med några riktlinjer från mig, och de kommer här: Klädval är viktigt för att skapa balans i bilderna. Försök att undvika för mycket färgstarka kulörer, mönster och ränder. Välj hellre neutrala toner som pastellfärger och ljusa kulörer. Och du, tröjorna med Star Wars och My Little Pony på får stanna hemma idag.

När du bokat kommer du få en klädguide skickad till dig fylld med tips och inspiration, så du vet precis hur du ska tänka kring detta. Bra och bekvämt va?!

Jag är inte van vid kameran

Jag förstår dig fullt ut. Det kan vara lite obekvämt, till en början. Men don't worry! För vet du, det är ingen vanlig fotografering med "Le och titta in i kameran" när du bokar mig utan det blir en avslappnad stund med din familj där ni umgås, skrattar och kramas. Kanske till och med fikar lite.

Våra barn kan inte sitta stilla!

Vad härligt, det kan inte andras barn heller. Men jag lovar dig att det inte är några problem.  Vi kommer leka lekar, busa och ha djupa samtal och barnen får vara precis som de är.  Ibland verkar det som fullt kaos, men jag har full kontroll, jag lovar! Jag är på barnens nivå hela tiden - fågel, fisk eller mittemellan. 

Åh nej, nu blev det sånt där typiskt svenskt väder

Egentligen finns det inget dåligt fotoväder. Mulet väder ger ett underbart ljus och är ett av de bästa förhållanden att fotografera i. Soligt väder i all ära men det är inte det bästa att fotografera i, tvärtom så är det bättre med lite moln på himlen. Jag hittar nya bra fotoplatser om det behövs. Det är en av anledningarna till att du anlitar mig –  jag har ju koll. Men vid hällregn och hagelstorm kan det naturligtvis tänkas att jag bokar om tiden.

Var jobbar du?

Vilken tur du har! Jag finns på flera ställen. Linköping, Nyköping och Stockholm. Ja, hela Östergötland och hela Södermanland verkar det som. Bra va!

Vad kostar det?

Vad som ingår i din investering hittar du längre ner på denna sida. Du kan naturligtvis utöka ditt bildpaket med flera favoritbilder och oemotståndliga fotoprodukter.

Vad händer när vi busat klart?

När alla lekar är slut och alla har träningsvärk i käkarna av allt skratt så åker vi hem. Jag åker hem och tar hand om era fantastiska ögonblick och sitter antagligen och ler framför datorn när jag tittar på er.  Ni åker hem och äter popcorn och väntar på att jag ska höra av mig! Inom två veckor plingar det i din inkorg och bilderna är klarar! YES! Ni får då alternativet att jag ger er en personlig bildvisning hemma hos er. Ja det är sant. Jag kommer hem till er mitt i vardagskaoset och visar bilder och produkter. Jag vill naturligtvis gärna dela denna stund med hela underbara familjen. Det finns också ett annat sätt, och det är ett webbgalleri. Går utmärkt det också. Men då får ju inte jag träffa fina familjen igen. Och det vore ju tråkigt.

Åh, vi har blivit sjuka. Vad gör vi nu?

Vi bokar om helt enkelt! Inga konstigheter. 

Nu vill jag boka, hur gör jag det?

Kul! Skriv ett brev till mig via formuläret längst ner på denna sida. Jag svarar dig så snart jag kan och presenterar mig och berättar hur allt kommer gå till. Vi hittar en bra tid som passar alla lyckligt inblandade i fotograferingen. Du får sedan en faktura med din bokningsavgift. När den är betald så är datumet ert! Sen börjar det roliga. Jag kommer ha full koll på vad som ska hända och delar naturligtvis med mig av det till er. Jag svarar på alla era tänkbara frågor och håller kontakten med dig tills det är dags att ses.

Jag vet att det kan finnas många frågor kring en familjefotografering. Jag finns här för att hjälpa dig. En fotografering hos mig är inte som en vanlig fotografering. Jag tar mig tid att lära känna dig och din familj, allt för att det ska bli en så rolig och avslappnad stund som möjligt. Vi gör detta tillsammans.

Familjefotografering Linköping Nyköping

Vad kan du förvänta dig för bilder från en familjefotografering hos mig?

Jag ser det spontana hos er , och det är just vad dina bilder blir, spontana ögonblicksbilder som speglar dig och din familj.  Era kramar och skratt, blickar fyllda av glädje och personlighet. Det som är viktigast att du får ut av din familjefotografering är bilder på er tillsammans, bilder med era känslor och bilder som  kommer leva vidare i flera generationer. Era bilder kommer vara ovärderliga för era barn i framtiden och i generationer. Ni tillsammans, er kärlek, ert liv!

fotograf linköping östergötland nyköping södermanland

Hej, Karin här!

Jag är född 1980 och uppvuxen i och bor i Linköping. Men jag spenderar väldigt mycket tid i Nyköping, det är mitt andra hem. Är mamma till Ida (snart tonåring, herregud!) som liksom jag är väldigt hemmakär. Hon bor hos mig varannan vecka. Då är det hon och jag mot världen och hon gör mig starkare och starkare för varje dag och är den klokaste personen jag vet. Äkta och ärlig är det vackraste en person kan vara och det är vi verkligen båda två.

Det bästa som finns är att träffa och lära känna nya människor. Det är fantastiskt att få bli inbjuden i alla dessa nya världar, att få vara med om alla känslor, spänningen och nervositeten. Jag har stort tålamod och mycket energi och du hittar mig oftast hoppandes och skuttandes, klättrandes och krypandes. Allt för att vara på dina barns nivå.

Jag är specialiserad familjefotograf i Linköping och Nyköping och fångar dina spontana stunder mellan dig och din familj. Du får bilder utöver det vanliga; bilder med dina äkta känslor, ömhet, kärlek och glädje. Bilder som visar vad din familj betyder för dig!

Några saker jag älskar:
-Glass - gärna Ben & Jerry
-Storstäder
-Läsa böcker
-Hösten - luktar så gott om hösten
tycker jag, och färgerna...
-Gå på loppis
-Att skratta -  skrattar ganska högljutt
med en släng av grymtningar
-Filmer - alla Tarantinos filmer
är typ bäst
-Myskvällar hemma med
de jag gillar bäst
-Kombucha. Har alltid egengjord i kylskåpet

Tips & råd till dig inför och under din fotografering

Före fotograferingen

-Glöm inte bort att andas, ett par gånger i alla fall. Planera tiden så du slipper stressa. Det blir alltid ett bättre resultat och en trevligare upplevelse för alla om man är lugn och harmonisk vid fototillfället. 

-Energiboosta hela familjen innan fotograferingen.  Duracellkaniner är bättre än disktrasor, eller hur? Ät lite innan och var utvilad, det är det jag vill säga.

-Dags för pepp! Peppa dig själv och barnen inför er fotostund. Har du glömt att klippa dig eller inte gjort tillräckligt med sit-ups? Äsch, strunt i det. Det är dig jag vill träffa och det är dig barnen vill se på bilderna i all framtid. Sänk kraven!

Under fotograferingen

-Har ditt barn svårt att släppa den lite luggslitna kanin som alltid följer med öööverallt. Ja varför inte ta med den till fotograferingen också. Trygghet är viktigt. 

-En quick fix. Russin, vatten eller bulle. Ett litet mellanmål kan vara en smart idé att ta med sig ifall energin behöver laddas.

-Måste vi klä upp oss? Nä absolut inte. Eller brukar ni göra det på fritiden, så ja varför inte. Ni ska ha på er det som ni känner er bekväma i. Vad vill ni se på väggarna hemma under flera år framöver? Klädval är viktigt för att skapa balans i bilderna. Försök att undvika för mycket färgstarka kulörer, mönster och ränder. Välj hellre neutrala toner som pastellfärger och ljusa kulörer. Och du, tröjorna med Star Wars och My Little Pony på får stanna hemma idag.

När du bokat kommer du få en klädguide skickad till dig med tips och inspiration, så du vet precis hur du ska tänka.

Till sist – fotograferingen ska vara rolig och inte kännas stel och uppställd. Lämna allt till mig – jag vet vad jag gör! Ibland kan det verka som kaos, men jag har full koll, jag lovar! Var beredda på en busig, emellanåt lite fånig stund som lockar till skratt, kramkalas och kanske några gräsfläckar på knäna.

När du har bokat din fotografering kommer du få massor bra information från mig så du slipper ha några frågetecken. Bra va?!

familjefotograf linköping nyköping familj barnfotograf utomhus

"Roligt och avslappnat med lek och stoj!"

"Fotograferingen med Karin var för oss en rolig och avslappnad upplevelse. Med lek och stoj glömde vi snabbt bort kameran och bilderna blev fantastiska och naturliga. Precis som vi ville ha dom."

– Robert & Sandra Thunström

Priser Familj & Barn

Det här ingår i fotopaketet:

Konsultation - du får tydlig information, tips och råd inför din fotografering, t.ex kring klädval.

Fotografering ca 1 timme.

Noga utvald fotoplats som ger variation i bilderna. Eller kanske  har du ditt eget underbara smultronställe?

Fotografens resor inom Östergötland och Södermanland.

5 st digitala bilder för fri användning.

Personlig bildvisning alt privat webbgalleri.

1 st förstoring 30×40 cm på lyxigt, tjockt Fine Art-papper (värde 1 000 kr).

Överraskning till alla barn.

4 900 kr

Mina tider bokas upp snabbt!
Tider som finns kvar att boka:

Augusti - 1 st
September - 3 st
Oktober - 3 st

Brands For Kids är en klädbutik med noga utvalda kläder från välkända varumärken till barn i åldrarna 0 till 10 år. www.brandsforkids.se

Tillval

- gör ditt paket ännu bättre!

Du kan alltid köpa till fler digitala bilder och även underbara fotoprodukter. Ett utbud av dessa kommer du få se och känna på under bildvisningen. Skriv till mig om du vill ha mer info!

Extra digitala bilder:
- 5 st - +1 500 kr
- ALLA bilder från urvalet - +3 000 kr
(Här behöver du inte välja bort några favoriter utan du får med dig alla bilder.
Dessutom får du dom på ett fint USB.)
- Enstaka bild 350 kr/st

Produkter:
- Fotopapper fr. 100 kr
- Väggplattor fr. 1 200 kr

(Fler produkter finns, kontakta mig för komplett prislista.)

De flesta av mina kunder investerar mellan
8 000-10 000 kr i sin fotoupplevelse.

"Jag ska bara......."
Ja hur många "ska bara" har du som snurrar hos dig? Glöm dom! Gör ditt "sen" till ditt "NU" i stället!

Skicka en bokningsförfrågan!

Jag heter*

Min e-post är*

Jag har telefonnummer*

Jag önskar detta datum

Jag har barn som heter och är så här gamla

Ev önskemål om plats (annars har fotografen bra ställen att föreslå)

Det här vill jag berätta om oss!

Så här hittade jag fotografen*
FacebookInstagramGoogleRekommendation

Annat

Jag har ett referenskortsnr:

Jag vill gärna ha mailutskick med gottigt innehåll.

Kolla i din skräppost inom ett par dagar efter att du skickat in formuläret, mitt svar kan ha hamnat där. Du kan även kontakta mig på info@karinkylingerfotografi.se om du har funderingar.